SDEN-niveau 1

Wijnvignet

00
Dagen
00
Uren
00
Min
00
Sec

Voor 135,-

incl. BTW

Tijdens deze cursus van 2 avonden leer je wijn beter te proeven en leer je smaken en aroma’s herkennen. We proeven zo’n 7-8 wijnen per avond en leren de wijnen te omschrijven. Daarbij reizen we langs de bekendste wijnlanden binnen én buiten Europa. Tussendoor behandelen we spelenderwijs de theorie. Theorie en praktijk (proeven) gaan hierbij hand in hand. Hierdoor leer je je smaak ontwikkelen.

  • Geschikt voor groepen, partners of individueel
  • Zowel zakelijk als particulier
  • Inclusief het lesboek ‘’Ik weet wat van Wijn”

Voor wie is deze wijncursus?

Deze cursus is geschikt voor de beginnende wijnliefhebber. Wijn is niet ingewikkeld, maar je geniet nog meer van wijn als je er iets meer van weet. De cursus SDEN 1 is een leuke en gezellige kennismaking met wijn voor iedereen die iets meer van wijn wil weten. Ook is deze cursus zeer geschikt voor (parttime) medewerkers in de horeca, wijnafdeling in supermarkt, wijnhandel, slijterij en groothandel.

Registervinoloog Iwan Wiering

De lessen worden gegeven door registervinoloog van de Wijnacademie en musicus Iwan Wiering. Iwan heeft een zeer ruime ervaring als docent en verzorgt duidelijke lessen op een prettige manier.

Wat leer je

De kleuren, stijlen en soorten wijn.
Een aantal van de meest voorkomende druivenrassen.
Hoe wijn gemaakt wordt.
Wijn beter proeven (zoals droog, zoet, zuur, fruit, tannine).
Wijn beschrijven met het ‘aromawiel’ en een proefformulier.
De juiste serveertemperatuur voor wijn.
Bekende wijn-spijs-combinaties.
Kenmerken van de bekendste wijngebieden.
Wat het etiket op de fles je vertelt en wat de regels zijn.
Wat verantwoord alcoholgebruik is.
Proeven en beschrijven van zo’n 16 wijnen, waarbij we direct theorie en praktijk aan elkaar koppelen.

Inclusief

aromawiel, proefformulieren, hand-outs, gebruik glaswerk, spittoons, crackers, mooie wijnen van goede kwaliteit. Het cursusboek: “Ik weet wat van Wijn” is bij de prijs inbegrepen en wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Lesboek

We gebruiken het boekje ‘Ik Weet Wat Van Wijn’, dat je tijdens de eerste les krijgt uitgereikt en bij het cursusgeld inbegrepen is.

Examen

Je kunt de cursus gewoon vrijblijvend volgen, maar je hebt ook de mogelijkheid om jezelf na de cursus aan te melden voor het landelijk erkende online examen SDEN1 Wijnvignet. Het examen SDEN 1 is bedoeld voor medewerkers in de horeca, op de wijnafdeling van een supermarkt, in de wijnhandel/slijterij of groothandel.
En natuurlijk ook voor de particuliere wijnliefhebber. Het zijn 20 meerkeuzevragen die je binnen 30 minuten moet beantwoorden. Om te slagen moet je er minimaal 12 goed hebben (60%), wel even leren dus. De kosten voor dit examen bedragen € 15,00 en aanmelden doe je hier: Ik weet van wijn – Ik weet wat van wijn portaal (drankenacademy.nl) .

Deze cursus is een uitstekende voorbereiding op het vervolgtraject SDEN2 (Wijnoorkonde).

00
Dagen
00
Uren
00
Min
00
Sec

Voor 135,-

incl. BTW

Wat krijg je?

2 lessen van ieder zo’n 2,5 tot 3 uur.
Materiaal: aromawiel, proefformulieren, hand-outs, gebruik glaswerk, spittoons, crackers, mooie wijnen van goede kwaliteit.
Het cursusboek: “Ik weet wat van Wijn” is bij de prijs inbegrepen en wordt tijdens de eerste les uitgereikt.
Zo'n 15 wijnen op goed niveau.

Meld je aan voor de cursus

Vragen over SDEN-niveau 1

Wijnvignet