SDEN-niveau 2

Wijnoorkonde

00
Dagen
00
Uren
00
Min
00
Sec

Voor 325,-

incl. BTW

Tijdens deze cursus van 5 avonden leer je wijn beter te begrijpen en leer je smaken en aroma’s herkennen. Theorie en praktijk (proeven) gaan hierbij hand in hand. Hierdoor kun je beter wijnen selecteren die bij jouw smaakvoorkeur aansluiten en leer je de achtergronden kennen.

  • Geschikt voor groepen, partners of individueel
  • Zowel zakelijk als particulier

Voor wie is deze wijncursus?

Deze cursus is geschikt voor iedere wijnliefhebber. Er is geen uitgebreide wijnkennis vereist. De cursus is zeer geliefd bij horecamedewerkers die wijnadvies geven aan gasten op de werkvloer. Hiervoor is kennis nodig van specifieke wijnstijlen. Maar ook voor jou als particuliere wijnliefhebber is de cursus bijzonder geschikt om je wijnkennis te verbreden.

Registervinoloog Iwan Wiering

De lessen worden gegeven door registervinoloog van de Wijnacademie en musicus Iwan Wiering. Iwan heeft een zeer ruime ervaring als docent en verzorgt duidelijke lessen op een prettige manier.

Wat leer je

De kleuren, stijlen en soorten wijn.
Zo’n 35-40 wijnen op goed niveau proeven, analyseren en beschrijven op het proefformulier.
Invloeden op de smaak van wijn (klimaat, ligging, bodem, vinificatie enz.).
Begrip van diverse wijntermen en het etiket.
Herkennen van kwaliteits- en smaakverschillen in wijn.
Het omgaan met en bewaren van wijn.
Eenvoudige wijn-spijs-combinaties maken.
Hoe wordt wijn gemaakt (het werk in wijngaard en kelder).
De belangrijkste wijnlanden, wijnstreken, druivenrassen.
Het veelgehoorde onderscheid tussen ‘oude wereld’ en ‘nieuwe wereld’.
Wijnwetgeving en classificaties.

Inclusief

Aromawiel, proefformulieren, hand-outs, gebruik glaswerk, spittoons, crackers, mooie wijnen van goede kwaliteit. Het cursusboek: “Ik weet meer van Wijn” is niet bij de prijs inbegrepen en kan worden besteld voor € 40,00 via de website van wijn.nl .

Lesboek

We gebruiken het boek ‘Ik weet meer van wijn”, dat niet bij het lesgeld inbegrepen is. Het boek kost € 40,00 en is te bestellen op: SDEN wijnboeken | Wijn.nl .

Examen

Na afloop van de cursus kun je het landelijk erkende examen SDEN2 Wijnoorkonde doen, maar dit is niet verplicht en niet inbegrepen. Dit zijn 50 meerkeuzevragen (46 theorie en 4 wijnen) die je binnen 60 minuten moet beantwoorden. Om te slagen moet je er minimaal 30 goed hebben (60%). Houd rekening met een stukje thuisstudie om het examen te kunnen halen. Het examen kost € 85,00 en dit kan op verschillende locaties. Aanmelden kan hier: Examens SDEN 2 – Wijnacademie of: Agenda – Stichting Dranken Examens en Normering (sden.nl) .

Deze cursus is een uitstekende voorbereiding op het vervolgtraject SDEN3 (Wijnbrevet). Als vervolg op SDEN2 kun je ook de workshop-serie “leren proeven in 4 avonden” volgen.

00
Dagen
00
Uren
00
Min
00
Sec

Voor 325,-

incl. BTW

Wat krijg je?

5 lessen van ieder zo’n 2,5 tot 3 uur
Zo’n 35-40 wijnen op goed niveau
Materiaal: aromawiel, proefformulieren, hand-outs, gebruik glaswerk, spittoons, crackers.

Meld je aan voor de cursus

Vragen over SDEN-niveau 2

Wijnoorkonde